Mijn verhaal

Van harte Welkom op mijn Health Coach website

Ieder mens heeft een verhaal
Een verhaal over gebeurtenissen, zoektochten, ontmoetingen, inzichten en momenten waarop je besloot een bepaalde weg in te slaan.

Mijn verhaal
Dit is een deel van mijn verhaal over hoe ik naast mijn werkzaamheden als acteur en model tevens besloot te gaan werken als Health Coach.

Al vanaf jonge leeftijd had ik vage klachten, waaronder last van mijn darmen en huid. Ik kreeg extreme eczeem, zo erg dat ik mijn hoofd niet meer kon bewegen vanwege de open plekken in mijn hals.  Door de jaren heen ging het zo nu en dan wat beter, dit was echter vaak van korte duur.

Vermoeidheid 
Toen ik in 2001 op mijn 21e een jaar in Australië was voor een werkvakantie, bleef ik mij verbazen over mijn voortdurende vermoeidheid. Ik besloot een boek te kopen over gezondheid, daar  is mijn reis en zoektocht naar de optimale versie van mijzelf begonnen en ben ik mij gaan verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid om te kijken wat dit voor mij zou kunnen betekenen.

Ik heb hier destijds fysiek al snel de voordelen van kunnen ondervinden, maar ik was ook jong en liet mij nog vaak verleiden door mijn oude levensstijl en de gewoonten van de mensen om mij heen waardoor ik aanvankelijk regelmatig van mijn pad afdwaalde.

Gluten- en Lactose-intolerantie & de gedrevenheid om meer kennis op te doen
Op een gegeven moment werd duidelijk dat mijn lichaam zowel gluten als lactose niet goed kan verdragen.  Om normaal te kunnen functioneren zou ik voortaan gluten- en lactosevrij moeten eten.  Ik moes t erg wennen aan dat idee, maar het spoorde mij ook aan om nog meer boeken, artikelen en video’s over gezondheid tot mij te nemen. Of beter gezegd te verslinden!
Op mijn 29e verjaardag kreeg ik van mijn vrienden een trui met de woorden “Health Guru” erop, alles rondom gezondheid was mijn passie geworden en dat was niet onopgemerkt gebleven.

Burn-out & Mindful leven
Door de hoge eisen die ik aan mijzelf stelde en het gevoel altijd van alles te moeten, stortte ik op mijn 30e in. Ik kreeg te horen dat ik bijnieruitputting had, een burn-out.  Ik ging mij naast voeding opnieuw verdiepen in het verwezenlijken van een mindful leven. Een leven waarin ik voor zowel mijn lichaam als geest gezonde en bewuste keuzes zou kunnen maken. Ik begon weer met het beoefenen van onder andere Yoga en Meditatie, dat ben ik tot op heden blijven doen.

Raw Vegan Dieet
Af en toe had ik nu een opleving, maar uiteindelijk ging het fysiek slechter. Er moest meer aan de hand zijn. Na 3,5 jaar vechten tegen vermoeidheid, pijn in het lichaam en bijna alleen nog maar kunnen slapen, raadde een vriendin mij aan om een raw vegan dieet te volgen.
Ik verkeerde in de veronderstelling dat ik dierlijke producten nodig had, maar ik wilde alles proberen om mij beter te voelen dus  ging ermee aan de slag. Na een aantal maanden begon ik verschil te merken, stilaan begon ik mij wat beter te voelen.

Ziekte van Lyme
Al een aantal keren had ik van mensen gehoord dat ze mensen kennen met soortgelijke klachten die de ziekte van Lyme bleken te hebben.  Toen uiteindelijk een vriend van mij belde om te vertellen dat hij de ziekte van Lyme heeft en onze klachten zeer overeenkwamen, ben ik op dat pad verder gaan zoeken. In verschillende landen kreeg ik de diagnose ziekte van Lyme, terugkijkend verklaarde dat veel over waar mijn klachten van jongs af aan vandaan komen en waarom ik mij alleen goed voel bij een gezonde levensstijl.

Droom verwezenlijken

Ik heb mij verdiept in alle aspecten rondom de ziekte van Lyme en er alles aan gedaan om het uit mijn lichaam te krijgen. Dankzij mijn dieet, voedingssupplementen, adem- oefeningen, yoga (etc.) was het mogelijk om na vier jaar weer te gaan werken als acteur. Een droom die ik langzaam aan mij voorbij zag gaan kon ik weer verwezenlijken, uiteindelijk zelfs twee banen tegelijk in GTST en de musical The Bodyguard.

Inmiddels heb ik voor twee boeken over gezondheid het voorwoord mogen schrijven, daar ben ik enorm trots op.

Ervaringsdeskundige & het delen van kennis
Mijn zoektocht naar een optimale gezondheid en levensstijl is een enorme passie en
ik heb altijd de gedrevenheid gevoeld om andere mensen te helpen.
Daarbij weet ik als ervaringsdeskundige hoe lastig het kan zijn om in de zee aan informatie datgene te vinden wat je zoekt. Met mijn zeventien jaar ervaring en alle kennis die ik heb verkregen, kan ik je helpen inzicht en overzicht te verkrijgen zodat jij snel aan de slag kunt gaan om tot je ware gezonde zelf te komen!

Ontdek je optimale potentieel
Ik heb aan den lijve ondervonden hoe groot de invloed van voeding en levensstijl op je welbevinden is en hoe de juiste voeding bijdraagt aan het kunnen leven van je optimale potentieel.

Omdat ik werk vanuit een holistische kijk en geloof in co-creatie, maak ik graag deel uit van het teweegbrengen van een positieve beïnvloeding die jou sterker maakt.

Mijn verhaal en jouw verhaal
Als mijn verhaal jou aanspreekt, jij misschien ook te maken hebt met fysieke klachten, je graag beter wilt voelen maar niet weet waar je moet beginnen? Of je bent benieuwd naar hoe je nog dichter bij je optimale potentieel kunt komen door aan de slag te gaan met je voeding en levensstijl?
Of je bent geïnteresseerd in hoe de juiste voeding en levensstijl kunnen bijdragen aan herstel bij ziekte of na intensieve sport?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres en gaan we samen op weg naar de beste versie van jouzelf!

Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Tot binnenkort,
ik kijk ernaar uit!

Wil je meer informatie over boekingen, interviews of ander zakelijk contact? Stuur dan een e-mail naar willo@artistman.nl